Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Paravanla Pratik Oda Bölme Fikirleri

03-02-2022 18:26
Paravanla Pratik Oda Bölme Fikirleri
Ev veya ofis gibi sık sık kullanılan mekanlarda odaları bölerek yeni dekoratif stiller elde edebilirsiniz. Bunun için seperatör yani paravan gibi ürünlerden destek alabilirsiniz. Zarif bir duruş elde edebilmenizi sağlayabilecek paravanlar sayesinde modern, alternatif ve klasik gibi birçok farklı dekoratif stili oluşturabilirsiniz. 

Paravan ile Oda Bölerken Nelere Dikkat Edilmeli?


Oda bölme fikirleri arasından tercihinizi yapmadan önce ne tür bir dekorasyon stili istediğinizi belirlemelisiniz. Dekorasyon stilinizi aklınızda netleştirdikten sonra paravanlar yardımıyla odaları bölmeye başlayabilirsiniz. Eğer modern bir duruş elde etmek istiyorsanız bölmeyi düşündüğünüz mekanlarınızda daha az eşyaya yer ayırmayı deneyebilirsiniz. Böylelikle son derece minimal ve aynı zamanda modern duruşa sahip olan odalar elde edebilirsiniz. 

Pratik oda bölme yöntemleri uygulamak için paravanlar ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacaktır. Oda ayırıcı paravanlar olarak da adlandırılan bu ürünler ile mekanlarınızda görünmesini istemediğiniz bölgeleri kapatabilirsiniz. Bu sayede kalabalık görünümün önüne geçebilirsiniz. Eğer depolama alanları konusunda mekanınızda sıkıntı yaşıyorsanız ufak bir bölümü paravan ile ayırarak bu bölgeyi küçük bir depolama alanı olarak kullanabilir, çok fazla ihtiyaç duymadığınız eşyalarınızı bu bölümde saklayabilirsiniz. 

Paravanla oda bölme uygulamalarından yararlanmak istiyorsanız kendi kişisel zevklerinizle birlikte mekanınızdaki genel dekoratif havayı da göz önünde bulundurmalısınız. Evlerde veya iş yerlerinde iç alanlarda tercih edebileceğiniz paravanları avantajlı bir şekilde sizler de değerlendirebilirsiniz. Paravanlar ile doğal bir şekilde odaları bölme fikriniz mevcut ise ahşap paravan modellerini tercih edebilirsiniz. 

Ahşap Paravanlar ile Doğallık Etkisi


Ahşap paravanlar mekanlarında doğal bir şıklık elde etmek isteyenler tarafından en sık tercih edilen ürünlerdendir. Ahşap malzeme ile üretilen ve farklı tasarım ayrıntıları ile ön plana çıkan dekoratif paravanlar, estetik bir dokunuşu mekanlarınıza en pratik şekilde getirebilecek etkiye sahiptir. Ara bölücü ahşap paravanlar iç mekanlarla beraber dış mekanlardaki alanların bölünmesinde de tercih edilebilir.

Mekanların işlevselliğini en iyi şekilde artırabilen paravanlar dekorasyon açısından büyük bir avantaj elde edebilmenizi sağlar. Paravan çeşitleri özellikle geniş alanların istediğiniz şekilde bölünebilmesine destek olur. Paravanlar ile odaları bölerken dilerseniz gizliliği de elde edebilirsiniz. Duvar bölme işlemlerine göre daha ekonomik ve dekoratif bir alternatif sunan paravanlar istenildiği zaman kolayca kaldırılabilecek etkiye sahiptir. Hafif ve ergonomik yapıları sayesinde birçok kişi tarafından ilgi görmektedir.

En kolay uygulanabilir oda bölme yöntemlerinden yararlanabilmenizi sağlayan paravanlar büyük salonların bir kısmını farklı bir konsept içerisinde kullanabilmenize de imkan sağlar. Dilerseniz odanın diğer kısmını da farklı bir konseptte dekore etmeyi deneyebilirsiniz. 

Portatif ve Hızlı Kurulum İmkanı Sunan Paravanlar


Paravan ile oda bölme yöntemi sayesinde salonunuzun veya odanızın bir kısmını televizyon izleme, kahve içme, kitap okuma ya da misafirlerinizi ağırlama bölümü olarak da değerlendirebilirsiniz. Eğer evinizde kullandığınız hobi malzemeleriniz için yeterli alanınız bulunmuyorsa paravanla ayrılmış kısmı hobileriniz için ayırabilirsiniz. Bunun için farklı stildeki paravanları tercih edebileceğiniz gibi ahşap olanları da kullanabilirsiniz. 

Birbirinden farklı bölme stilleri uygulayabileceğiniz özel ürünleri doğru şekilde yerleştirdiğiniz ve doğru dekoratif adımları takdir ettiğiniz zaman uzun süre boyunca kullanmaya devam edebilirsiniz. Pratikliği ve konforu aynı çizgi içerisinde sunabilen ürünlerden yararlanarak oda bölme fikirlerinizi hayata geçirebilirsiniz. 

İşlevsel bir şekilde odalarınızı böldüğünüz takdirde salonlarınızı daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Basit düzeneğe sahip olan ürünler ile hızlı bir şekilde mekanlarınızda istediğiniz etkiyi elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz sonuçlardan memnun kalmadığınız takdirde yeni yöntemler uygulayarak dekoratif stilinizi yenileyebilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.