Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Mobilya Ayakları Nasıl Takılır?

19-01-2022 13:39
Mobilya Ayakları Nasıl Takılır?
Mobilya ayaklarını pratik bir şekilde takabilmek için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için yüzey plakaları, somun, vida, askı cıvatası, matkap gibi materyallere ihtiyacınız olacaktır. Ancak her mobilyanın ayak kısımları ve mobilyaların ayakları farklı yapıda olabileceği için bu durum değişkenlik gösterebilir.

Mobilya Ayağı Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Mobilya ayaklarını mobilyalara takabilmek için yüzey plakaları, t somunlar, vidalı ek bağlantı parçaları ve küçük metal braketlerden yararlanabilirsiniz. Ayakları ilgili bağlantı parçaları olmadan satın aldıysanız bunları monte edebilmek için delikli cıvatalara ihtiyaç duyabilirsiniz. 

Somun ile sabitleme seçeneğinde mobilyanın ön düzlemini eski haline getirmeyi ve böylelikle iç mekana güncel bir görünüm vermeyi düşünüyorsanız tercih edebilirsiniz. T somun yönteminde cıvata ve halkalar gereklidir. Yardımcı yüzeyler kullanılmadan mobilyaların yüzeyinin çubuklara tutturulması için vidalardan da destek alınabilir. 

Küçük demir bağlantılarını bir diğer mobilya ayağı takma yöntemidir. Bu yöntem basit ve güvenilir şekilde tamamlanabilecek özelliklere sahiptir. Ahşap kelepçeler ise satın alınan ürünlerin kolayca monte edilebilmesini sağlar. Montaj işlemine başlamadan önce hangi ayakları monte edeceğinize net bir şekilde karar vermelisiniz. 

Mobilyaların genişliğine ve uzunluğuna uyum sağlayabilecek olan mobilya ayaklarını seçmelisiniz. Aksi takdirde montaj sırasında veya sonrasında ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Yapıştırıcı ve vidalardan yararlanarak mobilya ayaklarını monte etmeyi deneyebilirsiniz. Eğer boyasız olan ürünleri satın aldıysanız dilediğiniz şekilde boyama işlemini de yaparak dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Uygulama sonrasında belirli bir süre beklemeniz daha sağlam bir kurulum için gerekli olabilir. Uygun bekleme süresi kullanılan mobilya ayağı ve mobilyanın türüne göre değişkenlik gösterebilir. Fakat genel olarak ortalama 12 saat kadar beklenmesi tavsiye edilir. Hangi yöntemi tercih ediyor olursanız olun güvenliğinizi önceliklendirmeniz önemlidir. Gerekli gördüğünüz takdirde mobilya ayağı değiştirme konusunda profesyonel bir destek almayı da deneyebilirsiniz. Mobilya ayakları nasıl takılır ve nelere dikkat edilmelidir sorusu temel olarak bu şekilde cevaplanabilir.

Mobilya Ayağı Çeşitleri Nasıl Seçilmeli?


Mobilya ayaklarını seçerken çeşitler hakkında bilgi almanız önemlidir. Mekanlarınıza estetik bir şıklık kazandırabilecek olan ayakların beklentilerinizi karşılayabilecek yapıda olması ve aynı zamanda estetik bir görünüme sahip olması gerekir. Bu ayaklar içerisinde ahşap olanlar farklı dekoratif stillere en iyi şekilde eşlik edenlerdendir. Ahşap mobilya ayaklarını lükens ayak ve torna ayak olarak iki farklı ürün grubu şeklinde ilgili kategorilerimizden inceleyebilirsiniz.
 

Tasarım özellikleri, dayanıklılığı ve yük taşıma kapasitesi gibi ayrıntıları inceleyerek beklentilerinize uyum sağlayabilecek olan ürünlere sahip olabilirsiniz. Ahşap koltuk ve baza ayaklarını bulabileceğiniz ürünler içerisinde aynı zamanda masalar için de uygun seçenekler vardır. 

Farklı tasarım detaylarına sahip olan ürünlerin teknik özellikleri, üretim materyalleri ve boyutları kapsamlı bir şekilde incelenmelidir. Yükseklik ve ürün kalitesi sürpriz sonuçlar ile karşılaşmamanız için atlanmaması gerekenler arasındadır. Kütük sehpa ayakları doğal görünüme sahip ürünler arayanlar için uygundur. Aynı zamanda zigon sehpa ayaklarıyla hareketlendirilerek estetik bütünlük oluşturulabilir.

Dolap, berjer ve abajur gibi mobilyalar için uygun ayaklar bulabilirsiniz. Hoş bir uyumluluk elde edebilmek adına ayakların genel dekorasyon stilinize uyum sağlayıp sağlamadığına bakabilirsiniz. Renk seçiminde de aynı yolu izleyerek uyumluluğu ortaya çıkarabilirsiniz. Özellikle ahşap olan ürünler birçok farklı renge ve dekorasyona uyum sağlayabileceği için bu noktada çok fazla zorluk yaşamamış olursunuz.

Ürünleri satın almadan önce fiyatlarını da incelemelisiniz. Ancak yalnızca fiyat inceleyerek karar vermek yerine ürün kalitesi ve işlevselliği noktasında da dikkatli araştırmalar yapmalısınız. Böylelikle satın aldığınız ürünleri uzun yıllar boyunca problemsiz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Mobilya ayakları fiyatları arasında değişken seçenekler bulabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.