Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Evde Ahşap Masa Sandalye Boyanır mı?

04-04-2022 13:56
Evde Ahşap Masa Sandalye Boyanır mı?
Ahşap tasarım özelliği ile hazırlanan mobilyalarınızı uzun yıllar boyunca kullanmanın avantajını yaşayabilirsiniz. Ahşap form ile hazırlanan ürünlerde kaliteli üretim özelliği ürünün kullanım ömrü kadar deformasyon yaşamaması içinde önemlidir. Bunun yanı sıra farklı sebepler ile deformasyona uğramış olan ya da sadece renk değişimi yapmak içinde ahşap masa sandalyelerinizi boyayabilirsiniz.

Yemek masasından sandalyelere kadar birçok ahşap mobilyayı boyayarak kullanım açısından farklı bir renge yer vermenin yanı sıra deformasyona olan yerlerinde kapatılması mümkün olur.

Ahşap Masa Sandalye Boyama Teknikleri Nelerdir?


Ahşap masa sandalye boyama işlemlerinde bazı detaylara yer vermeniz gerekir. Ham olan yani herhangi bir boyama işlemi yapılmamış olan ahşabın boyama işlemi ile işlem görmüş yani boyanıp verniklenmiş olan ahşabın boyanması son derece farklıdır.

İşlem görmüş olan masa sandalye boyama işlemi biraz daha zahmetlidir. Ahşap masa sandalye boyama işlemleri öncesinde işlem görmüş olan mobilyanız için bazı işlemlere sırası ile yer vermeniz lazım gelir. Bu işlemler için ise boyanın yanı sıra vernik ve zımpara gibi ürünlerinde kullanılması gerekmektedir.

Ahşap masa sandalye boyama işlemleri ile ilgili olarak renk değişiminde ise daha detaylı ve dikkatli bir çalışmanın yapılması gerekir. Evde ahşap masa sandalye boyama için öncelikle masa ve sandalyelerin üzerindeki verniğin atılabilmesi için zımparalamanız gerekir. Zımpara işleminde ise dikkatli olup ahşap masa ya da sandalyenin yüzeyinin zarar görmesine de izin vermemeniz gereklidir.

Yemek masası boyama işlemi içinde üst yüzey kısmının bekletilmeden boyanması, çok fazla katlı boyama yapılmaması, zımparalamada yüzeyin zarar görmemesi görsel açısında önem taşımaktadır.

Ahşap masa sandalye boyama işlemlerinde öncelikle zımparalama yapılarak ürünün verniği ve rengi atılmaya çalışılır. Bu işlem sonrasında yüzeyde herhangi bir vernik, toz ve benzerlerin kalıp kalmadığını belirlemek ve de temizliği yapmak için süngerden ya da bezden yararlanabilirsiniz. Yüzey alanını temizlenmesi sonrasında boyama işlemine geçilir. Satın aldığınız boyanın ahşap boyama için uygun olması önemlidir. Bunun ile beraber ahşap mobilyalar da tercih edilen vernikler ve boyalar ise ahşap koruyucu özelliği sunan seçimlerin olması da gerekir.

Ahşap masa sandalye boyama işlemlerinde boyamanın tamamlanması sonrasında kuruma için beklenir. Tam kuruma yapıldıktan sonra eğer istenen kapama elde edilmez ise ince bir tabaka daha sürülebilir. Ahşap masa sandalye boyama işlemleri sonrasında ise verniklemeye sıra gelir.
Ahşap sandalye ya da yemek masası boyama da son işlem olan vernikleme akabinde de tam kurumanın elde edilmesi önemlidir. Vernikleme öncesinde boyama için kat gerekliliğinin olmadığından emin olmanız gerekir. Vernikleme işlemi sonrasında tekrardan boyaya kat atmanız mümkün değildir.

Evde Ahşap Masa Sandalye Boyama İşlemi Yapılırken Nelere Dikkat Etmeli?


Evde ahşap masa sandalye boyama işleminde öncelikle boyanacak olan yüzeyin sağlam olması önemlidir. Yüzeyde çatlak ve buna benzer bir sorun var ise bu sorunun çözümlenmesi sonrasında boyamaya yer açmanız önerilir. Ahşap masa sandalye boyama işlemlerinde zımparalama işleminde dikkatli olunması ve zımparalama sonrasında ise yüzeyin temizlendiğinden ve toz kalıntısının da kalmadığında emin olmanız gerekmektedir. Böylelikle boya işlemi sırasında toz ve buna benzer durumlar boya işleminde olumsuz durum ile karşılaşmanıza da mani olur.

Ahşap masa sandalye boyama işlemlerinde vernik tercihlerinde ise ahşap koruyucu özelliğe sahip olan verniğin kullanılması önemlidir. Vernik son işlem olup vernik sonrasında boya katı almanız mümkün olmaz. O sebep ile mutlaka vernik öncesinde tam olarak kurumanın elde edilerek istenen kapamanın olduğundan emin olmanız gerekir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.