Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Ahşap Sandalye Alırken Bilmeniz Gerekenler

02-12-2022 14:44
Ahşap Sandalye Alırken Bilmeniz Gerekenler

Ahşap sandalye, evlerde ve yaşam alanlarında en fazla kullanılan tek kişilik oturma rahatlığı sunan eşyalardır. Sanayi inkılâbıyla halk arasında da kullanılmaya başlayan sandalyeler günümüzde evlerde, ofislerde ve restoranlardfa, toplantı salonlarında; daha sayamadığımız iç ve dış mekân tasarımlarında yoğun olarak kullanılmakta olan bir üründür. Ofislere ciddi bir hava katması, aynı zamanda da uzun çalışma saatlerinde bedeni yormaması açısından konforlu olması gerekir. Evlerde ise konforlu olmasının yanında dekoratif durması da önemlidir. Birçok çeşidi olan ahşap sandalye modelleri her eve ve tarza uygun olduğu için kullanıcılara bolca alternatif sunar. Ahşap sandalyeler birbirinden farklı malzemeler kullanılarak tasarlanıp üretilir. Kullanılacağı yaşam alanın dekorasyonuna ve kullanacak olan kişilerin zevk ve tercihlerine göre ahşap, metal ve plastik gibi malzemeler ahşap sandalye yapımında kullanılır. Piyasada birçok ahşap sandalye modeli bulunur. Seçim yaparken hem eve, ofise uyum sağlaması hem de sağlam ve kaliteli olması gerekir. Özellikle sandalye iskeletinin hangi malzemeden yapıldığı büyük önem taşır. Bu noktada karşımıza klas durması sebebiyle sofistike bir zevke sahip insanların çokça tercih ettiği ahşap sandalyeler çıkar. Ahşap sandalyelerin en büyük özelliği bulunduğu ortama doğal bir hava katmasıdır. Doğal bir görünümün yanında zarif ve şık durur.

 

Masif Ham Ahşap Sandalye

Ahşap sandalye alırken dikkat edilmesi gereken sandalye iskeletinin sağlamlığının dışında; cila, döşeme, kaplama işlemelerinin yapılıp yapılmadığıdır. Cilalama işlemi yapılmamış ahşap sandalyelere ham sandalye denir. Ham sandalyelere isteğe bağlı olarak cilama işlemi yapılabilir ve zevke göre, ev ve ofis dekorasyonuna uyacak şekilde boyanabilir. Bir diğer seçenek olarak karşımıza masif sandalyeler çıkar. Masif sandalyeler, masif ahşaptan yapılan sandalyelerdir. Ağaç kesildikten sonra ham tomruktan biçilerek elde edilen ve ahşabın kaplama ve doldurma yapılmamış en saf haline masif ahşap denir. Tamamen doğal ağaç liflerinden oluşur. Masif ahşap türleri üretildiği ağacın türüne göre farklı renk, desen ve dokuya sahiptir. Masif ahşap ile üretilen ürünlerde Çam, Köknar, Ladin, Ihlamur, Kayın ve Gürgen gibi ağaç türleri kullanılır. Pek çok işlenmiş ahşap türüne göre kolay bükülmez. Masif ahşabın onarımı; kaplamalara veya diğer işlenmiş ahşaplara göre daha kolaydır, bu da birçok proje türü için sıklıkla kullanılmasının nedenidir. Masif ahşap ürünler yaşam alanında bulunan bağıl nemi %47-57 oranında muhafaza ederek bakteri, mantar ve böceklerin üremesini engelleyecek bir ortam oluşturur. Bulunduğu mekânda hava sirkülasyonunu sağladığından ortam havasını temizlenmesine de yardımcı olur. Bu da astım gibi solunum rahatsızlıkları olanlar için ideal ortamı sağlar. Masif sandalyeler hem görünüşü hem de kullanışlı olması açısından iyi bir tercih sebebidir.

 

Ahşap Sandalye Fiyatları

Ahşap sandalyelerin tercih sebepleri ve özellikleri dışında fiyatları da merak edilmektedir. Ahşap sandalye fiyatları; cilalama, döşeme, boyama işlerinin yapılıp yapılmamasına ve ahşabın hangi ağaçtan imal edildiğine bağlı olarak artıp azalabilir. Sandalyenin konulacağı ortamın özellikleri, dekorasyon zevki göz önünde bulundurularak bütçeye uygun iyi bir tercih yapılması açısından Altın İş firmasının web sitesini ziyaret ederek iletişim kurabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.