Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Ahşap Mobilya Boyama Nasıl Yapılır & Malzemeler Nelerdir?

12-05-2022 13:35
Ahşap Mobilya Boyama Nasıl Yapılır & Malzemeler Nelerdir?
Geçmiş zamanlardan günümüze kadar dekorasyonda her daim ahşaba yer açılmaktadır. Mobilya tasarımlarının baş tacı olan ahşap farklı tasarım özellikleri ile ortamda istenen dekorasyon stilinin de uygulanabilmesine destek olmaktadır. Ahşap mobilyalar sağlamlığı ve kalitesi ile dikkat çekerken aynı zamanda uzun yıllar boyunca kullanabilmenin de avantajını sunmaktadır.

Kimi zaman ahşap oymalar kimi zaman modern tasarımlar kimi zaman ise farklı özellikleri sunan mobilyaları ile hazırlanan ahşap sadece evlerin değil aynı zaman işyerlerinin de önemli parçalarının üretilmesine destek olur.
Ahşap mobilyalarda zaman içinde oluşan renk deformasyonunda ya da tamamen renk değişimi yapmak için boyama işleminden yararlanılabilir. Bunun yanı sıra ham yani herhangi bir boya henüz uygulanmamış olan ahşap mobilyanın boyanması ise daha kolay bir uygulamadır.
İşlem görmüş olan ahşap mobilya boyama işleminde öncelikle bazı uygulamalara yer açılması lazım gelir. Bu işlemler zorlu olmak ile beraber tekniğin belirlenmesi ile ise kısa sürede çözümlenecek olan çalışmalardır.

Ahşap Boyama İşlemleri Nasıl Yapılır?


Ahşap mobilya boyama işlemlerinde istenen sonucun kaliteli bir görsele sahip olması için mutlaka ahşaba uygun olan boya ve verniğin alınması gerekir. İşlemlerde öncelikle ahşap yüzeyin düz olduğunda herhangi bir toz ya da pütür olmadığından da emin olmanız gerekir. Böylelikle zımpara yaparak yüzeyin pürüzsüz olması da sağlanabilir.

Ahşap boyama işleminde zımparalama sonrasında yüzeyden tozun atıldığından emin olmanız gerekir. Alanda tozun atılması akabinde ise istediğiniz renge boyamayı yapmaya başlayabilirsiniz. Boyama işleminde tercih ettiğiniz fırçanın da alan için uygun olmasına ve fırça izi bırakmayan kaliteye sahip olan fırça olduğundan emin olmanız tavsiye edilir.

Ahşap boyama işlemlerinde boyama sonrasında mobilya kurumaya bırakılır. Kuruma sonrasında tek katın yeterli olup olmadığı belirlenir. Tek kat yeterli değil ise tekrar kat vurulur.
Ahşap mobilya boyama işleminin sonlandırılması ile ise vernik çalışmasına yer açılabilmektedir. Vernik çalışması akabinde de tam kuruma olması önemlidir. Ham ahşap ürünlerinin yanı sıra işlem görmüş olan mobilyalarda da verniğin alınması için zımparalama yapılması ve sonrasında boya işlemine yer verilmesi gerekmektedir. Vernikleme sonrasında tekrar boya katı atılamayacağı için kurumanın olduğunda ve renk için boya katının yeterli olduğundan emin olmanız önerilir. Yapılacak olan ahşap mobilya boyama işlemleri kolay ve zevkli olmak ile beraber dikkatli olunması ile istenen başarılı sonuç edinilebilir.

Ahşap Boyamada Nelere Dikkat Etmeli?


Ahşap boyama işlemlerinde kullanılan mobilya ile ham ahşap boyama işlemleri farklı tekniklere sahip olarak tamamlanır. Ahşap mobilya boyama işlemlerinde ham olan mobilyanın boyanması öncesinde ahşap alanın yüzeyinde herhangi bir pürüzün olup olmadığını anlamak için zımpara desteğinden yararlanılabilir. Böylelikle herhangi bir pürüz olması durumunda sorun halledilir. Zımpara işlemi sonrasında ise boyama ve sonrasında vernikleme yapılır. Zımpara işleminin yapıldığı ham ahşap mobilyalarda tozun temizlenmesi ise son derece önemlidir.

Ahşap boyamada ham olmayan mobilyaların boyanabilmesi için ise zımparalama işlemi yapılarak yüzeyde bulunan verniğin ve boyanın atılması hedeflenir. Bu işlem sırasında ise mobilya yüzeyinin herhangi bir zarar görmemesi son derece önem taşımaktadır. Zımparalama işlemi sonrasında boyaya geçmeden önce ise mutlaka ahşap yüzeyin temizlenmesi ve tozun atılması da gerekmektedir.

Ahşap mobilya boyamada ham ya da kullanılan mobilya olsun fark etmeksizin vernik öncesinde tam kurumunun olduğundan emin olmanız önerilir. Vernikleme sonrasında boyama yapılamayacağı için vernik öncesinde tam kuruma olduğunda bir kat daha atılıp atılmayacağı da belirlenebilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.